Kórusunk részvétele az 55. Seghizzi Nemzetközi Kórusversenyen

gorizia4 dijaink integet kA veszprémi Gizella Nőikar kijutott az olaszországi Goriziába, a nagy múltú, nívós 55. Seghizzi Nemzetközi Kórusversenyre! Július 22-24-ig a szlovén-olasz határon fekvő városban képviselte a Gizella Nőikar Veszprémet és Magyarországot.

 

 

 

 

 

Kórusunk minden tagja örült a sikeres kvalifikációnak. Intenzív próbákkal készültünk a zenei életben méltán elismert versenyre, amelyen három kategóriában indultunk: Romantikus, 20. századi és Folklór kategóriában.

A Gizella Nőikar tavaly nyáron Arezzoban szerepelt nagy sikerrel, egy ötödik és egy hatodik helyezést ért el, a mezőnyben egyetlen női karként. Az elmúlt év tapasztalatával és lendületével indultunk Goriziába, ahová Molnár Orsolya, a Dohnányi Ernő Zeneművészeti
Szakközépiskola zongoratanára és Tóth László citerás is velünk tartott.

Gorizia1 romantika k

Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együttese a 2002-ben alapított Gizella Nőikar, mely 2014-től a Művészetek Háza szervezetében működik, a Városi Művelődési Központ támogatásával.

A veszprémi Gizella Nőikar Borbásné Gazdag Gabriella karnagy vezetésével vett részt a rangos versenyen és fesztiválon, bemutatva a magyar kóruskultúra értékeit a nemzetközi közönségnek. A kórus július 21-én a verseny előtti este Cervignanoban lépett fel a Pasolini Színházban.

A verseny tizenöt résztvevő kórusa között egy fehérorosz, két észt, két francia, két olasz, egy lett, két litván, két lengyel, egy svéd, valamint kórusunkon kívül még egy magyar együttes, a debreceni Lautitia Kórus szerepelt. A debreceniek már személyes ismerőseink,
hiszen tavaly Arezzoban is együtt versenyeztük, és végül nagy örömünkre a Lautitia Kórus hozhatta el az Arezzoi Nagydíjat.

A nemzetközi zsűri tagjai Michele Josiaés Pietro Ferrario (Olaszország), Sebastjan Vrhovnik (Szlovénia), valamint Budi Susanto Yohanes (Indonézia) voltak.

seghizzi

Az eredményünk: Romantikus Kóruszene Kategóriában 2. díj, valamint Különdíj Arany Medállal a Folklór megjelenítésért.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy kiváló kórusok között, rendkívül erős mezőnyben szerepelhettünk!
Köszönjük mindenkinek, aki gondolt ránk, biztatott minket, vagy bármilyen módon hozzájárult sikerünkhöz és lehetővé tette utazásunkat!