A Gizella Nőikar 2019. évi szakmai beszámolója

gizella viragcsokorralA 2019-es év rendkívül sokszínű és eseményekben gazdag volt kórusunk életében. Dominek Anna színművésszel, Teleki Gergő jelenleg Kanadában élő zongoraművésszel és a Mendelssohn Kamarazenekarral közös koncertprodukcióink voltak. Emellett több kórussal építettünk baráti kapcsolatot: a Balatonendrédi Nőikarral, az Ipolysági Vegyeskarral és a dániai Faaborg Város Vegyeskarával közös koncerteken léptünk fel.

2019-ben nemcsak Veszprémben adtunk koncerteket, hanem az Agóra Veszprém Kulturális Központ által a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott és megnyert pályázat anyagi támogatásával Ősiben, Hajmáskéren, Kapolcson, és Eplényben is. A Komolyzenei Koncertek Felsőörsön rendezvénysorozat egyik meghívottjaként koncertet adtunk a felsőörsi katolikus templomban.
Küldetésünknek tekintjük, hogy lakókörnyezetünk kisebb településein fellépjünk kiváló művészek közreműködésével. Külön öröm, hogy Szlovákiában a határon túli magyarokból álló Amichorum Vegyeskarral is kóruskapcsolatba kerültünk. Ipolyvisken a környék magyar kórusaival közös adventi koncertet adtunk.
Nyáron a kórusunk a 3. CD lemezét adta ki promóciós céllal Teleki Gergő zongoraművész közreműködésével. Címe: "...lelkemet megvidámítja..." A CD a Tourinform Veszprém irodájában kapható (8200 Veszprém, Óváros tér 2. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Tel.: +3688404-548)
Az évünk legkiemelkedőbb eseménye az augusztus végén megvalósult koncertkörút a Faaborgi Vegyeskar (Faaborgkoret) meghívására. Nagy örömmel adtunk koncertet Koppenhágában, amely 1996-ban Európa Kulturális Fővárosa volt. Büszkék voltunk, hogy zenei nagykövetként képviselhettük a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa, Veszprém kórusművészetét.
A Veszprém Város kiemelt együttese cím, a várostól kapott anyagi támogatás, valamint a Mvészetek Háza és az Agóra Veszprém Kulturális Központ szakmai és emberi támogatása lehetőséget teremt a kórusunknak a folyamatos magas szintű zenei munkához, a fejlődéshez, a hazai és nemzetközi kapcsolatok építéséhez.